Denne tekst er en preheader, som uddyber indholdet af nyhedsbrevet. Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 

Hej

 Jeg håber, at du har nydt sommeren, og fortsat gør.
Endelig er regnen kommet, og det er virkelig også en nydelse.
 
Vi havde gymnastik på stranden i maj og juni måned.
Det er så dejligt, også selvom der er lidt vind og man får sand alle vejne. Lugten af saltvand og tang, samt lyde af bølger og fuglesang. Anne Katrine fortalte, at fuglesang var noget af det bedste mod depression.
Det tror jeg gerne, hvor er det opløftende at lytte til fuglesang.
En morgen så vi store træk af gæs. En eftermiddag svævede ørnen over Føns Vig. 
Alt imens vi fordybede os i bevægelse. Jeg synes det er livgivende.
 
Billedet ovenover, er en af de mange, mange smukke, farverige solnedgange vi har nydt fra terassen. Solnedgangen kommer tidliger nu. Det vidner om at lyset svinder, og det bliver sensommer, og snart starter efterårets aktiviteter.
 
Jeg fortsætter med mine bevægelseshold som vanlig, alle er velkomne. Læs mere nede i brevet og se: http://www.hellewulffhansen.dk/Kurser
 
 
Bodil Bæk kommer og laver Yin Yoga torsdag aftener. Det glæder jeg mig over. Læs mere nede i brevet og på Bodils hjemmeside www.bodilbaek.dk.
 
Sidst i August holder jeg Intensive dage med kraniosakralterapi på Broendegården sammen med 5 af mine gode kollegaer. Vi giver i fællesskab behandling på briks og i vand. Inspireret af retræterne på Island, hvor vi alle har været. Mere om dette nede i brevet.
 
 
Kontakt:
 hellewulffhansen@gmail.com
tlf.: 26213698 
 
 
Kursuslokale og klinik ligger på Broendegården, Assensvej 17, 5580 Nr.Åby
 

Gotved bevægelse - Pilates - Fascia Flow og Afspænding ved Helle

 Alle bevægelseshold har elementer af Fascia Flow, Gotved bevægelse,
Pilates og afspænding.Men elementerne er vægtet forskelligt på de enkelte hold.
 
Der er altid mulighed for at arbejde med det der er væsentligt for deltagerne. Så kom endelig frem med behov og ønsker.
 
   
Fascia Flow er stræk der er inspireret af Yoga. Bevægelserne øger væskegennemstrømningen i bindevævet, gør det mere elastisk og vitalt samt påvirker afspændings nervesystemet.
 
 Gotved bevægelse er gennemstrømmende bevægelse der ”varmer og løsner”. Store sving og helkropsbevægelser, gennemstrømning i rygsøjlen, så alle led bevæges. Totalbevægelsen er det bærende i Gotved bevægelsen. Men også sammenhæng  med spændingsbalance, afsæt, holdning og åndedrættet. Musikken understøtter bevægelsen. 
 
 Pilates er rolige, styrkegivende øvelser der skaber balance i den bærende muskulatur. Den skaber centrering i kroppen og en god kropsholdning samt bevidsthed om åndedrættet. Bevægelse der giver styrke og spændingsbalance.
 
Afspænding er opmærksomhed, nærvær og bevidsthed om krop og åndedræt. Både "delen og helheden". Vores krop og vores sind.
 
Fascia Flow og Pilates:
Mandage kl.9.30-10.45 , start d.3. september, 13 gange 750 kr.
 
Pilates:
Mandage kl.17.15 - 18.30.
Start d.3 september, 13 gange, 750 kr.
 
Gotved og Pilates:
Tirsdage.
Kl.09.00-10.15
Kl.10.45-12.00 også Fasvia Flow
Kl.16.30- 17.45
Kl.19.00-20.15
Start d.4. september, 13 gange, 750 kr.
 
Du kan veksle mellem holdene, hvis du ikke kan komme til holdet hvor du er tilmeldt. Ligesom du kan komme 2 gange i 1 uge, hvis du har været forhindret.
 
 
 Lørdag med fokus på åndedrættet - en dag til ro og fordybelse:
 
Åndedrættet er ikke bare en automatisk muskelbevægelse, åndedrættet spejler hele kroppen og det fortæller hvordan vi har det. Så fordybelse i åndedrættet er fordybelse i hele kroppen og sindet.
Vi laver fysiske øvelser, afspændingsøvelser og bevidsthedsøvelser, bla fra Qi Gong, der understøtter et friere åndedræt.
Vi skaber plads til åndedrættet.
Et frit åndedræt er afgørende for vores velbefindende. 
Lørdage d.3.11 kl.9.30 - 12.30, 250 kr, tilmelding senest d.29.10. 
 
Tilmelding til kurserne:
mail: hellewulffhansen@gmail.com
tlf.: 26213698 
 
Ca 1 uge inden start får du velkomsbrev og faktura.
 
Kursuslokale og klinik ligger på Broendegården, Assensvej 17, 5580 Nr.Åby
 
Læs mere om kurserne på http://www.hellewulffhansen.dk/Kurser
 

Yin Yoga ved Bodil Bæk

Yin Yoga er et nyere vestligt udviklet fænomen, sammensat af yogaens over tusindårige tradition, med læren om den energetiske krop og traditionel kinesisk medicin, samt den ny viden om kroppens fascia. I yin yoga arbejder vi med rolig indadvendt energi. De stræk vi arbejder med, virker alle dybt i vores krop fordi vi arbejder med fascia (bindevævet), snarere end musklerne.
 
Vi arbejder med kroppens fascia og medianbaner – og dermed energiflowet til og fra kroppens organer. En ømhed eller smerte et sted i kroppen, kan have rod i, at dit bindevæv er skadet, eller usmidigt andre steder i kroppen. Da bindevævet hænger sammen i hele kroppen, vil det have betydning for hele kroppen, hvis du bare strækker enkelte steder.
 
 Yin Yoga handler om at give efter og strække bindevævet, for derved at oparbejde en mere fleksibel krop og ro i sindet. Vi er i en Yin Yoga stilling i 3-5 min. Det kan synes lang tid, men når du vender dig til det, føles det godt, at have god tid til at give dig hen og slippe spænding og muskelaktivitet. Når vi finder ro i stillingen og giver efter for tyngdekraften, vil åndedrættet falde mere til ro, og du vil langsomt give slip på dit sind.
 
 
 
Torsdag kl. 19-20.30, start 4.10. 10 gange.
Tilmelding til Bodil Bæk på: 61664834, bsb.baek@gmail.com.
Læs mere på www.bodilbaek.dk
 

Intensiv Kraniosakralterapi

Sidst i August skal vi have weekend med " Intensiv Kraniosakralterapi" på Broendegården. Det er 3. gang vi afholder det, og vi vil gøre det igen. Det afholdes sammen med 5 af mine gode og meget kompetente kollegaer. Vi arbejder sammen i det Upledger Kraniosakralterapi kalder "multihands behandling". Dvs at vi er 2-3 behandlere der samarbejder i behandlingen. Det kan synes underligt, måske "for meget". Men det er virkelig godt, især ved alvorlige traumer. Kroppen støttes fra flere steder, eller behandles af en "større hånd" kan man sige.
Vi behandler hinanden på denne måde på Advanced kurser og i erfa grupper, og er godt trænet i at arbejde sammen. 
 
 
Ved Intensiv Kraniosakralterapi får man 2 behandlinger dagligt, 1 på briks og 1 i vand.
At modtage fire intensive behandlinger på to dage, tillader kroppen at forblive i processen, også i den tid der er mellem behandlingerne. Tiden mellem behandlingerne er signifikant, for at kroppen og sindet kan få ro til at bearbejde og reflektere over det terapien har igangsat. Vi opfordrer til afslappende aktiviteter, fx gåture i skoven, nyde haven, meditation, læsning mm.
 
Behandling i vand 
Vandet tilføjer en ekstra dimension til behandlingerne, hvor kroppen flyder med støtte fra terapeuterne. At være i vand, giver kroppen større frihed til bevægelse. Dette kan hjælpe kroppen til at frigøre spændingsmønstre. 

Krop og sind 
I et intensivt behandlingsprogram som dette, bliver kroppens selvhelbredende egenskaber forstærket. Det er en proces hvor frigivelser ofte sker, både på det fysiske og i den følelsesmæssige dimension. De fleste klienter får større indsigt i dem selv, og opnår derved muligheden for at prioritere vigtige og positive ændringer i deres liv. 
Denne proces hedder Somato Emotional Release, SER®, hvilket indikerer at vores fysiske krop er tæt forbundet med vores sind, tanker og følelser. I sådanne intensive processer skabes der mulighed for at bearbejde traumer på flere niveauer, da krop , sind og ånd betragtes som en helhehed.
 
Mine kolleger er:
Jonna Stillhoff              Holbæk           www.stillhoff.com
Birgitte Dath                 Ordrup            www.birgittedath.dk
Inkeri Lappi                  Finland            www.inkerilappi.fi
Ulla Thoresen               Sverige            www.kostverkstaden.com
Thomas Rasmussen    Værløse           www.manuel-medicin.dk
Denne gang får vi også besøg af Nick Holby, Berlin.
 
Denne weekend er fuldttegnet, men vækker dette din interesse, så kontakt mig gerne for en snak.
 
 Hvis vandbehandling har din interesse, eller du er nysgerrig omkring det, så henved dig endelig. Jeg kan altid finde en bassin tid.
 
Det er altid muligt at få en "helt almindelig" kraniosakralbehandling :-)
 
Læs mere om kraniosakralterapi på http://www.hellewulffhansen.dk/Kraniosakralterapi
 
De bedste hilsner Helle