Denne tekst er en preheader, som uddyber indholdet af nyhedsbrevet. Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 

Hej

 
Jeg håber at i alle nyder sommeren.
 
Jeg er begyndt at tænke på september, der jo nærmer sig.
 
Bevægelseskurser begynder d.5.9. klinikken åbner efter ferie d.15.8.
 
Efter endt ferie glæder jeg mig til et kursus i Fysio Flow sidst i August. Kurset omhandler stræk af kropsfascien og er udviklet af fysioterapeuterne Pernille Thomsen og Elin Solheim. Flere kollegaer har været afsted og taler varmt om det. Jeg kalder kurset Fascia Flow og opretter et hold med de rolige stræk af kropsfascien. Øvelserne udspringer af Yoga. Jeg glæder mig til at høre terori om bindevævet og mærke hvordan øvelserne ligger opad Gotved og Pilates.
 
Fascia
I tiden er der en øget interesse for kropsfascien/bindevævet som tilskrives en større betydning for vores spændingsmønstre. Da jeg tog bevægelsespædagoguddannelsen i 1986, var vi mest optaget af muskler og led, samt selvfølgelig organer som hjerte, lunger, fordøjelse og underliv. Med kraniosakralterapien åbnedes mine øjne for bindevævet og væskeflowet i kroppen.
 
Man kan sige at vi overordnet har 3 lag bindevæv i kroppen:
Kropsfasciens yderste lag kan sammenlignes med en "våddragt" der omslutter hele kroppen, omslutter muskler og led.
Bindevæv om organer.
Bindevæv om hjernen og nervesystemet.
Alle disse lag hænger sammen, så stræk eller spænding i et lag kan trække i et andet lag. Altså hvis der eksempelvis er spænding omkring et organ, f.eks efter operation, kan trækket i bindevævet gå til de ydre lag omkring muskler og led. Eller indad i centralnervesystemet og give rygsmerter eller hovedpine. Kroppen hænger sammen.
 
Fascien består af flere lag der skal kunne glide i forhold til hinanden. Tænk på en plasticpose, hvor det kan være svært at åbne den når de 2 lag er helt tætte og tørre. Hvis der kommer lidt væske i posen er det nemt. Det samme gælder for bindevævet. Hvis et område er "tørt", pga spænding, arvæv osv, så glider fascien ikke. Det skaber øget spænding og begrænser bevægelsen.   
 
I kraniosakralterapien arbejder vi netop med alle disse lag. Ved at arbejde med afspænding af fascien ved at følge dens spændingsmønster samt ved at arbejde med væskeflowet i det centrale nervesystem, spinalvæsken. Jeg vil mene, at vi også gør det i meget af vores Gotved bevægelse via de lange stræk og totalbevægelsen. Jeg er altid åben for nye veje, så jeg glæder mig til kurset i Fascia Flow, og til at bruge de nye øvelser. 
  
Til November skal jeg på endnu et kursus om bindevævet på Upledger Instituttet. 
 
hellewulffhansen@gmail.com
tlf.: 26213698 / 64423638
 
Kursuslokale og klinik ligger på Broendegården, Assensvej 17, 5580 Nr.Åby
 

Hold for efteråret

Gotved og Pilates
Stræk og gennemstrømmende bevægelser, styrkegivende øvelser og afspænding.
 
Tirsdage
Kl.9.00 - 10.15
kl.10.45 - 12.00
kl.16.30 -17.45
kl.19.15 - 20.30
Start d.6. september 2016, 14 gange, 800 kr.
 
 
Pilates er rolige, styrkegivende øvelser der skaber balance i den bærende muskulatur. Den skaber centrering i kroppen og en god kropsholdning samt bevidsthed om åndedrættet. Bevægelse der giver styrke og spændingsbalance. Vi slutter med afspænding.
Mandage kl.17.15 - 18.30.
I tilfælde at stor tilslutning oprettes ekstra hold.
Start d. 5 september 2016, 14 gange, 800 kr.
 
Fascia Flow er stræk og mobilisering af kropsfascien. Dybe strækøvelser der udspringer af Yoga udspænder og afspænder kroppen.
Mandage kl.16-17 , start d.5. september, 14 gange 650 kr.
 
Hvis du ikke kan på dette tidspunkt, men er interesseret, så henvend dig gerne. Jeg fillosoferer lidt på et tidligt morgen hold kl.7.15-8.15. Mon nogen er klar til det :-)
 
Lørdag med fokus på åndedrættet - en dag til ro og fordybelse:
Åndedrættet er ikke bare en automatisk muskelbevægelse, åndedrættet spejler hele kroppen og det fortæller hvordan vi har det. Så fordybelse i åndedrættet er fordybelse i hele kroppen. Vi laver fysiske øvelser, afspændingsøvelser og bevidsthedsøvelser der understøtter et friere åndedræt. Vi skaber plads til åndedrættet. Et frit åndedræt er afgørende for vores velbefindende. 
Lørdage d.29.10 kl.9.30 - 12.30, 250 kr, tilmelding 22.10. 
 
Tilmelding til kurserne:
mail: hellewulffhansen@gmail.com
tlf.: 26213698 / 64423638
 
Kursuslokale og klinik ligger på Broendegården, Assensvej 17, 5580 Nr.Åby
 
Læs mere om kurserne på www.hellewulffhansen.dk
 
 

Kraniosakralterapi

Min kraniosakraluddannelse tager jeg fortsat på Upledger Instituttet. Instituttet er dannet af John Upledger, læge og Osteopat, som har udviklet kraniosakralterapien siden 1970érne. John Upledger lever ikke længere. Men Instituttet lever med fillialer i mange lande, bla her i Skandinavien, og med en stor stab af meget dygtig undervisere. Det er jeg dybt taknemmelig for. I Upledger regi kan vi tage 2 eksamener, en teknik eksamen og en diplom eksamen. Jeg tog min teknik eksamen for nogle år siden, og bestod min diplom eksamen i April. Det er jeg selvfølgelig rigtig glad for. Ikke mindst fordi det har været en meget spændende og fordybende proces at løse opgaven. Det er en gave at kunne fordybe sig i det man brænder for. 
Jeg fik mit diplom af Avadan Larsson på kursus i Maj. Jeg har overvejet meget om jeg skulle bringe billedet, men det gør jeg så. Det var en dejlig dag.
 
Vandbehandling
 
Vandbehandlingerne fortsætter, og jeg har reserveret en fredag eftermiddag ca. hver 3 uge hele efteråret til vandbehandling på Gigt Sanatoriet i Middelfart. Næste gang er godt nok en tirsdag d.23.8 fra kl 15.
Derefter bliver det d.23.9, d.14.10, d.4.11, d.25.11, d.16.12.
Da jeg i sidste nyhedsbrev skrev om vandbehandling, valgte jeg at lade en klient skrive. Det har fået forskellige ord med på vejen, det er jeg glad for. Man kan have mange og forskellige oplevelser af hvad der er rigtigt at gøre.
Det er jo ikke sådan at en vandbehandling udløser samme oplevelse hos alle. Alle behandlinger er individuelle og unikke. Nogle gange er en behandling helt "strukturel" altså primært fysisk, nogle gange taler den til flere eller andre lag i os f.eks de følelsesmæssige, mentale eller spirituelle. Ligesom en behandling på briks kan gøre det. Der er ikke noget der er bedre end andet, alt er godt.
Hvis vandbehandling har din interesse, eller du er nysgerrig omkring det, så henved dig endelig.
 
Læs mere om kraniosakralterapi på www.hellewulffhansen.dk
 
De bedste hilsner Helle