Denne tekst er en preheader, som uddyber indholdet af nyhedsbrevet. Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet
 
Hej.
 
Jeg vil gerne ønske jer alle en god sommer.
 
Sommeren er i fuld flor og vi har allerede haft meget sol og varme. Nogle dejligt måneder står foran os, med andere aktiviteter end dem vi nyder om vinteren. 
Jeg har netop sluttet forårshold i Gotved og Pilates. Det lykkedes os at lave gymnastik på stranden i dejlig solskin flere gange.
Afspænding til bølgeskvulp og fulglesang er der bestemt intet i vejen med. Lad os huske at nyde naturen, at tage lyde, dufte og kropslige fornemmelser ind. Give sanserne opmærksomhed. Jeg ønsker jer mange sådanne stunder.
 
 Som noget nyt er jeg begyndt med Kraniosakralbehandling i vand. Det foregår i Gigtsanatoriets varmtvandsbassin i Middelfart.
 
 
 

Kraniosakralterapi i vand

Da jeg i april igen deltog på Intensiv Integration på Island, var jeg som tidligere fyldt af oplevelsen af at behandle i vand. Vi var denne gang ved Myevatten på Nord Island. Behandlingerne foregik udenfor i Nature Bath, alle dage i solskin. Sneen smeltede dag for dag. Farverne i naturen ændrede sig fra hvide bjerge til sorte/røde nuancer. I Reykjavik blev jeg inviteret til at arbejde med en kollega i vandbehandling af hendes klienter.
 
 Det gav mig en fast overbevisning om, at dette må jeg have med hjem. Det skal være en del af min behandlingsform.
Heldigvis har vi Gigtsanatoriet i Middelfart med vandtemperatur på 34,5 grader.
I tirsdags havde jeg de første behandlinger derinde sammen med en kollega, som ses på billedet. Det gik over al forventning. Så jeg er rigtig glad og spændt på at udvikle dette. Fra de store vinduer ser vi ud på de store gamle træer i Gigtsanatoriets have. Godt nok er det ikke islandske bjerge, og vandet strømmer ikke op af undergrunden. Men det er godt alligevel.
 
Det at flyde i vandet giver kroppen mulighed for at bevæge sig under begandlingen. F.eks. at dreje og rotere. Når vævet er spændt, trækker det kroppen i forskellige rotationer og buer. Når vi slipper en spænding, er der mulighed for, at bevægelsen der skabte spændingen gentages langsomt. Kroppen "unwinder" kalder vi det, altså kroppen "vikler sig ud" af spændingen/traumet.
Når vi flyder i vandet bliver disse bevægelser tydelige og har ingen modstand. Kroppen arbejder derfor anderledes end på briksen. Eller måske kan vi sige at den bevæger sig tydeligere. For det sker også på briksen, men bare tydeligere i vandet. Behandling på briks er stadig godt :-) Det varme vand gør også noget ved vores sanser. Vandet stimulerer vores primitive sanser, balance og berøring. Giver os samtidig en følelse af tryghed og omsorg.
 
Else Marie deler her sin oplevelse med os. 
 
De gange jeg har læst om Helles kursus og behandlings forløb i de varme kilder i Island, har det trukket i mig. Jeg har forestillet mig hvor healende det må være, at kroppen kan flyde uhindret og bæres af vandet, samtidig med at den bliver afspændt via kraniosakralbehandlingen. Pludselig opstod muligheden for at få denne behandling – lige her nærmest udenfor min dør. Helle tilbyder nu behandling i det gamle gigtsanatories opvarmede bassin i Middelfart. Jeg følte mig fuldstændig tryg og i gode hænder og lod Helle følge mig med det min krop ville. Sædvanligvis er jeg fuldstændig panisk hvis der sker noget med hovedet under vand. Jeg har f.eks svært ved at svømme brystsvømning, da jeg let ”panikker” når der kommer lidt vand i næsen, eller når andre kommer i nærheden! Nu oplevede jeg en dans i vandet, med hovedet over og ofte under vandet i lang tid ad gangen. Jeg var selv helt forundret over hvor længe jeg turde være under. Det blev en stille og meget nydelsesfyldt oplevelse af at være tilbage i fostertilstanden, og føle mig helt tryg. Helle var min trygge og favnende jordemor og jeg fik kontakt med følelsen af at have kæmpet alene helt fra begyndelsen, fordi der ikke havde været en nærværende mor lige efter min fødsel. Jeg sov som en nyfødt hele natten efter og ser frem til muligheden af endnu en behandling.
 
Else-Marie Simonsen
 
Her hvor vi bor, kommer det varme vand jo ikke kommer som en gave fra undergrunden. Derfor er prisen for vandbehandling 750 kr for 40 min.
 
 
Læs mere om kraniosakralterapi på www.hellewulffhansen.dk/Kraniosakralterapi
 
 
 
 
 

Bevægelse til september

Om et par måneder er det September og så starter undervisningen igen. Via dette link www.hellewulffhansen.dk/Kurser,  kan du se tider og priser.
 
Der vil komme flere kurser. Bla et hold med fascie stræk, kaldet Fysio Flow. 
Jeg skal i august på kursus hos Elin Solheim der har udviklet et koncept om stræk af fascien via øvelser. Fascien er bindevævshinden der omgiver alt i kroppen. Før har vi set meget på muskler som det vigtigste, idag ser vi mere på fasciens spændingstilstand. Jeg tænker at kurset i "Fysio flow" bliver mandag kl. 16 - 17. Jeg vil skrive mere om kropsfascien og det nye kursus til august.
 
De bedste ønsker for en god sommer, Helle.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet