Denne tekst er en preheader, som uddyber indholdet af nyhedsbrevet. Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 

At være "særlig sensitiv"



Så er det lige om lidt - d.16.3. kl.19.00 -  at Anette Christensen kommer og holder sit foredrag om at være "særlig sensitiv". Jeg glæder mig rigtig meget til at høre det. 
Jeg er også glad over at Anette vil komme her ud på landet og holde foredraget, der ellers bliver holdt i store aftenskoler med mange deltagere. Men her er lagt op til en mindre gruppe, da mit sted jo ikke er så stort.
Alle er hjertelig velkomne.

20% af os er "særlig sensitive", og hvad vil det sige?, og hvordan mestrer vi det? Jer er spændt på at høre Anettes syn på det.
Det jeg har fået forståelse af er, at man sanser mere. Eller måske har et mindre "filter" for det man sanser så sanse indtrykket bliver større.
Som bevægelsespædagog har jeg lært, at det bla kan være syn, hørelse, berøring og balance. Men også sociale sammenhænge, stemninger og følelser til andre mennesker, eller mellem andre mennesker sanses stærkere. Så stemninger og kropslige fornemmelser bliver stærkere.
Hvis ikke man er bevidst om dette, kan det føre til overstimulation og i sidste instans måske stress. Mit indtryk er, at der er en viden om hvordan dette tackles hos børn. Men mange voksne er ikke bevidst om denne sensitivitet, da det for år tilbage ikke var i fokus.

Anette beskriver "find fordelene og din egen balance" - det vil jeg glæde mig til.

Jeg vil bidrage med lidt kropslig bevidsthed om hvor vi har vores sanser. Det bliver som afspændings og bevidsthedsøvelser. Hvor har vi vores opmærksomhed henne?- ude i verden - eller hjemme i kroppen? Har vi den oppe i hovedet ? - nede i fødderne? - eller i midten? Kan vi ændre fokus om vi har øre for hvilke lyde der er udenfor - eller inde i os selv. Det er lidt af det jeg vil sætte opmærksomheden på. 

Men har du lyst til at arbejde mere med kroppen og mere med at afgrænse dit rum. Din midtline, din krop, dit personlige rum og din omverden. Kan også beskrives billedligt som: mit centrum, mit hus, min have og naturen omkring mig.

Det arbejder vi med til "meditativ bevægelse":  19.marts kl.18.30 - 19.30, 100 kr. Grounding, kropsbevidsthed, afspænding, meditation og bevægelse.

Tilmelding til:
tlf.: 26213698 / 64423638

Kursuslokale og klinik ligger på Broendegården, Assensvej 17, 5580 Nr.Åby

Du kan dele dette nyhedsbrev med dine venner via mail eller facebook ved at klikke på               Del nyhedsbrev øverst i højre hjørne.


 

Anette Christensen

Anette skriver om sig selv : Mit speciale er trivselsoptimering ud fra et helhedssyn på mennesket og en anerkendende tilgang. For nogle år siden stod jeg selv "på kanten" og ved – også af erfaring – hvad der skal til for at undgå at gå ned med stress. Jeg er selv særlig sensitiv, ligesom 20 % af verdens befolkning.
Min baggrund gør, at jeg både kan bringe en faglig og en personlig vinkel i spil, når det gælder særlig sensitivitet, trivsel og stress.
Læs mere på www.trivselsguide.dk/foredrag-saerligt-sensitiv-find-fordelene-og-din-egen-balance/


De bedste hilsner Helle