Se dette nyhedsbrev i en browser
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet

Hej


Gode efterårs hilsner herfra.

På et hold kom vi for nylig til at tale om den gode holdning, Det at rette ryggen og se op.

Jeg kom til at tænke på inskriptionen over hoveddøren på Gotved skolen.
Der står: "ret ryggen og tal sandhed", som på ovenstående billede fra Gotvedskolen.
Helle Gotved kommenterer det i hendes bog "Barn i Gymnastikhuset": "Det kan nok føles forpligtigende at have sin daglige gang under den indskrift".
Huset er bygget i 1898, og inskriptionen må være et udtryk for datidens værdier.
Vi talte på holdet om, hvad vi mon ville sige idag?
Måske :"hvil i dig selv og vær ærlig"?
Det prøver vi jo at efterstræbe.
Værdier, præstationer og forventninger til os selv og andre, udfordrer os.

For at tage den fysiske del, så er en god holdning ikke et resultat af en opspænding. Men snarere af at hvile balanceret i fødderne, hvile over midtlinien, se fremad. Så sørger reflekserne for at kroppen rettes op, spændingsbalancen findes. Det er dybest set at hvile i skelettet og den holdningsbærende muskulatur. Alt dette er grundlæggende i Gotvedbevægelse, Pilates og også i Qi Gong. 

Den mere følesesmæssige del, "at tale sandhed", eller at være ærlig, kan også være en udfordring. Især måske at være ærlige overfor os selv, eller at turde mærke hvad vi mærker. Her spiller kroppen en stor rolle. Kroppen har svært ved at lyve, og vil gerne at vi "lytter".

Man kan se kropsarbejde som motion og træning, eller udvide synet til også at gælde opmærksomhed og bevidsthed. 

Qi Gong
25.-26. oktober kl.10-14, 900 kr. Sidste tilmelding d.22.10.
Kurset undervises af Louise Marcussen. Formen er Jishu gong, der er de 5000 år gamle øvelser der tager vare på livsenergien. 

Meditativ bevægelse - go´lørdag morgen.
D.1., 8. og 15. november. kl. 8.45 - 9.45. 250 kr.
Vi laver bevægelse og bevidsthedsøvelser der giver energi og jordforbindelse. Opmærksomhed på vores egen energi, mens dagen er ny og inden vi fyldes med indtryk og oplevelser.

Lørdag med fokus på åndedrættet.
D.8. november kl.10 - 13. 250 kr.
Vi fordyber os i øvelser der giver et friere åndedræt. Et frit åndedræt er afgørende for vores velbefindende.Vi arbejder med hele kroppen, men fordyber os i kæbe, nakke, mellemgulv og jordforbindelse. jeg lægger opmærksomhed på sammenhæng mellem åndedræt og hjerte.

Kurserne foregår på Broendegården, Assensvej 17, Nr. Åby.
Tilmelding: hellewulffhansen@mail.dk eller 26213698
Du er velkommen til at kontakte mig for flere oplysninger.
Se også www.hellewulffhansen.dk

Kraniosakralterapi


"Bevægelse er liv"
Sådan siger Jean Peirre Barrel, udvikleren af organterapi.
Bevægelse er ikke alene den ydre bevægelse, men også inden i os er der hele tiden bevægelse. Åndedræt. Organer der bevæger sig i forhold til hinanden, når de udfører deres vigtige funktioner, og når vi laver ydre bevægelse.
Jeg var i september på kursus på Barrel instituttet i brysthulens organer. Det var et fantastisk kursus. Jeg fik rig lejlighed til at se, mærke og opleve hvordan spændinger i organer, rygsøjle, skuldre og nakke hænger snævert sammen. Her arbejdede vi især med lunger og broncier. Organer skal kunne bevæge sig. Infektioner, operationer og spændinger skaber nedsat bevægelse, nedsat gennemstrømning. Men det er der råd for. Jeg fik mange gode teknikker som jeg vil bruge i mine behandlinger.

De bedste hilsner Helle
Frameld dig dette nyhedsbrev